Sanat Eseri Depolama Hizmeti

blog

Sanat Eseri Depolama Hizmeti

Sanat Eseri Depolama Hizmeti Veren Firmalar

Sanat eserleri gerekli değeri görmeyi hak eden yegâne eşyalar arasında geliyor. Bu yüzden taşınırken de muhafaza edilirken de oldukça dikkatli korunuyor.  Her eser kendi üreticisinin çocuğu gibi olduğundan, üreticinin eserinin emin ellerde olduğuna inanması gerekiyor. Verilen depolama hizmetinin kalitesini görmesi gerekiyor. Tabi ki sanat eseri depolama hizmeti veren firmalar da bu konuda tecrübeyle hareket ediyor. Gösterilen özeni gören sanat eseri sahiplerinin içleri rahat ediyor. Sanat eseri depolanırken en az eserin sahibi kadar ilgi ve özen gösteriliyor. Her sanat eseri özelliklerine ve boyutlarına göre korunarak depolama işlemi gerçekleştiriliyor. Birçok yerde sanat eseri depolama işlevini gerçekleştiren firmalar bulunuyor. Rıfatoğlu taşıma ve depolama buna örnek olarak gösteriliyor. 


Sanat Eseri Depolama Düzeni

Sanat eserlerini taşıma ve depolamanın son derece zor ve hassas bir iş olduğu biliniyor. Ne tür eşya olursa olsun depolanma işlemleri ve saklama işlemleri esnasında oldukça dikkat edilmelidir. Özellikle bunlar sanat eseri gibi değerli eşyalar olduğunda daha çok özen gerektiriyor. Her sanat eserinin yapısına göre ve orijinalliğine zarar vermeden paketlenerek taşıma işlemi gerçekleştiriliyor ve depolama alanına getiriliyor. Eşyanın güvenliği ön planda olduğundan firma bizzat kapıdan teslim alarak eşyayı varacağı yere gidene kadar büyük bir özenle muhafaza ediyor. Olası kazalar için önlemler alınarak eşyaların hasarsız bir şekilde teslim edilmesi sağlanıyor. Sanat eseri depolama her yönden önceliğini eşyalardan yana kullanıyor. Depolama yapılan alada herhangi bir soygun veya benzeri bir durum gerçekleşmemesi için üst düzey güvenlik önlemleri alınıyor. Böylece eşyalar güvenle teslim edileceği güne kadar muhafaza edilebiliyor. 


Eşyaların boyutuna göre olan saklama alanları oluşturularak zarar görmeden uygun koşullarda saklanması sağlanıyor. Eşyalar çekmeceye sığacak ebatta ise çekmecede, daha büyük ise onlar için uygun hale getirilen dolaplarda veya oda ve alanlarda saklanıyor. Eşyanın çizilmemesi için de özel bir paketleme işlemi yapılabiliyor.


Evden alınan eşyanın yol boyunca yine güvenliği ve zarar görmemesi için gerekli bütün önlemler alınıyor. 


Sanat Eseri Depolama Fiyatları

Eşyaların ebatları, şekilleri ve özellikleri doğrultusunda saklama şekilleri değiştiği için otomatik olarak sanat eseri eşya depolama fiyatları da değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden net bir fiyat ancak eşya tesliminde verilebiliyor. Ayrıca buna ek olarak eşyaların saklanma süresi de fiyatların değişmesinde etken bir rol oynuyor. Her eşyanın kendine has özellikleri de göz önüne alınarak gerçekleştirilen bu işlem için biçilen fiyat gerçekten merak konusu olmaya devam ediyor. Bazen bir eşya için bir odanın tek başına o eşyaya ait olması gerekebilir bu da farklı bir fiyata neden olabiliyor. Ayrıca müşterinin istediği özel bir saklama yöntemi veya alan olursa bu durumda yine depolama işlemi için fiyat değişiyor.


Sanat Eseri Depolama Nasıl Yapılır?

Sanat eseri depolama oldukça önemli olduğundan firmaya ait olan ekip son derece titiz ve deneyimli çalışanlardan oluşuyor. Sanat eseri depolama konusunda uzman olan özel bir ekip ile eşyalar güvence altına alınıyor.  


İlk önce sanat eseri için telefon veya mail ile irtibata geçilerek eser sahibi ile bir görüşme gerçekleştiriliyor. Telefonda sanat eseri hakkında bilinmesi gereken özellikler not alınıyor. Bu aşamada eşya hakkında doğru bilgi verilmesi oldukça önem arz ediyor. Verilen bilgiler doğrultusunda, evden alınacak eşyanın taşıma esnasında korunması için gerekli hazırlıklar yapılıyor. Eşya alınırken yapılan taşıma işlemi en az depolama işlemi kadar önem ve titizlik gerektiriyor. Bunun bilincinde olan firma sanat eseri taşıma işlemi için profesyonel bir ekiple eşyayı alarak aynı profesyonel ekiple depolama alanını eşyaya göre ayarlıyor. Hemen ardından eşya istenilen kadar süre boyunca güvenle muhafaza ediliyor.

Sosyal Paylaşım :